Zdrava Nutella bez šećera i palminog ulja

Zdrava nutella bez šećera i palminog ulja

Dobro jutro dragi moji 🙂

Ovaj recept sam podijelio na svom Youtube kanalu, ali s obzirom da je toliko jednostavan i ukusan odlučio sam ga podijeliti i tu na mom blogu.

Vjerujem da velika većina voli jesti Nutellu, ali kao što i sami znate ona je krcata šećerom (57 gr na 100 gr proizvoda) i palminim ulje, dok istovremeno sadrži mali postotak lješnjaka.

Ova varijanta je čista suprotnost, jer ne sadrži šećere, sadrži visok postotak lješnjaka te ne sadrži palmino ulje već kvalitetne masti (ghee).

Sastojci:

Pomiješajte sve sa žličicom u staklenoj posudi i držite na sobnoj temperaturi. S obzirom da će cijela obitelj jesti ovaj prefini namaz, predlažem da odmah napravite duplo odnosno barem 200 grama 😀

Naravno ne bi imalo smisla ovaj fini i zdravi namaz mazati na običan bijeli kruh koji je vrlo štetan za vaše zdravlje, stoga ću vam dati dvije zdrave opcije.

  1. Zdravi kruh bogat proteinima
  2. Zdravi kruh od banana

Dobar tek vam želim!

Vaš Dalibor 🙂

P.S. Knjiga koja će ti promijeniti život: 

Prehrana za koju smo stvoreni Dalibor Petrinić

  • Prehrana za koju smo stvoreni knjiga Knjiga "Prehrana za koju smo stvoreni" je knjiga koja razbija mitove te otkriva što to zapravo znači zdravo se hraniti. U knjizi možeš saznati koliko je u biti jednostavno jesti zdravo, zašto vaganje i mjerenje hrane nema smisla. Zašto trebaš uživati u hrani koju jedete bez grižnje savjesti, zašto nijedna dijeta koja nešto brani dugoročno ne može biti dobra...itd. Knjiga na vrlo jednostavan način, bez stručnih izraza i nepotrebnih i nebitnih informacija, objašnjava sve što trebate znati o jedinom prirodnom i dugoročno održivom načinu prehrane. Najveća poruka ove knjige je da je ključno osvijestiti se i shvatiti zašto zapravo jedeš svoju hranu; zbog svog trenutnog emotivnog stanja, dosade i navike ili iz prave potrebe i gladi? Ova knjiga će promijeniti sve! Cijena knjige u digitalnom izdanju je 8 eura (Paypal), u tiskanom izdanju unutar Hrvatske je 15 eura, a sa slanjem van Hrvatske je 23 eura (Paypal) Ova knjiga će ti promijeniti život, ali samo ako ti to dopustiš. Informacije su tu, na tebi je da ih pretvoriš u djela. Vrijeme je da počneš poštivati svoje tijelo, jer drugo u ovom životu nećeš dobiti! Tvoj Dalibor
  • 183 pages